מאה

פלאפון     054-4536832
דואל    drgiddy@gmail.com
bg
bg
bg

מזון בריא ובטוח הינו זכות

מזון בריא ובטוח הינו זכות
bg
bg
bg

מזון בריא ובטוח הינו זכות

מזון בריא ובטוח הינו זכות

יומנו של שומר המזון - טיפים להתהנלות נכונה במטבח הביתי

הקיץ החום והאוכל שלנו

הקיץ החום והאוכל שלנו .   מחקרים הראו כי בין הגורמים החשובים למניעת העברת מחלות ממזון או על ידי מזון משחקת הטמפרטורה תפקיד חשוב ביותר . בישול נכון / צלייה נכונה של המוצרים יביאו להפחתה משמעותית של כמות החיידקים במזון ועל ידי כך יפחיתו את הסכנה לבריאות הסועדים . אבל…

להמשך קריאה    

מה אומר לנו הצבע של הבשר

צבע של בשר ומשמעותו   הצבע של הבשר מלמד הרבה על הבשר עצמו ויכול לשמש ככלי להערכת מצבו של הבשר לכול מי שאינו רוצה לקנות בשר מקולקל או לפני קלקול אך אינו רוצה או יכול לשלוח אותו לבדיקות מעבדה . רשות הפיקוח על מזון של משרד החקלאות האמריקאי (FSIS) הוציאה…

להמשך קריאה    

על בשר ומים 2

התגובות אני מקבל בכל פעם שנושא המים עולה לדיון הינם שונות ומגוונות החל ב – "מה זה בכלל מפריע לך", דרך "מי אמר שזה לא בריא" וכלה ב: "אתה תמשיך להיות וטרינר ואנחנו נמשיך להיות סוחרים ". עובדה, שלמרות שנים של מלחמה ובדיקות בארץ ובגרמניה, החליטה וועדת הכלכלה של הכנסת…

להמשך קריאה    

על בשר ומים 1

אבותינו הקדמונים שאכלו בשר עשו זאת בעיקר מכיוון שהוא היה שם אבל סביר להניח שגם הם הבינו את התרומה הגדולה שהוא תורם לשולחן המזון שלהם, לבריאותם ויכולתם לתפקד בחיי היום יום. ואמנם ככל שהידע האנושי התרחב נהיינו מודעים יותר ויותר ליתרונותיו התזונתיים של מקור אנרגיה, ויטמינים, מינרלים ובריאות זה. וגם…

להמשך קריאה    

הדרך הנכונה להפשרת בשר קפוא

בשנים האחרונות הופך הישראלי הממוצע ליותר ויותר אנין ובררן בתחום המזון. אפשר להבחין בפריחה של מסעדות השף ויקבי הבוטיק ואפילו סיור פשוט בסופרמרקט מגלה מגוון עצום של מוצרים טריים, אורגניים ומיוחדים. אנינותו החדשה של הצרכן הישראלי לא פסחה גם על תחום הבשר: יותר ישראלים רוכשים את הבשר שלהם באטליזים יוקרתיים,…

להמשך קריאה    

על עגבניות, תרד, גזר ושאר ירקות

נהוג לחשוב כי מזון מן החי – בשר עופות דגים ומוצריהם – הם מהגורמים הראשיים להרעלות מזון. אבל כאשר מסתכלים בסטטיסטיקה העולמית והמקומית מסתבר לנו כי חלקם של הירקות כמעבירי מחלות היא חשוב ובולט עוד יותר . למעשה, הסכנה ממוצרי מזון מן החי נובעת מהקרבה הגנטית שלהם לבני האדם והיכולת…

להמשך קריאה    
סגירת תפריט