כניסת לקוחות

OpenPage

חדשות

 
וריאנט חדש של נורו - וירוס
באתר פרו-מד מפורסם מידע על זן חדש של הוירוס שזכה לשם סידני 2012
נורו-וירוס הינו המחולל מספר אחד של שילשולים בעונת החורף
והוא מופיע בכול בדוחות הסטטיסטים כגורם הראשי לדלקת מעיים אקוטית הנגרמת ממזון
Acute Gastroenteritis
באנגליה נרשמה כבר עלייה דרמטית של יותר משישים אחוז במקרי דלקות המעיים החורף
והערכות ראשוניות מייחסות עלייה זאת גם לזן החדש

שינוי בתקן ישראלי 2202
כחלק ממאמץ כולל לשינוי ועדכון תקנים הציע המכון הישראלי לאיכות ובטיחות מזון
יחד עם חברת לורד סנדוויץ לבצע עדכון של סעיף הירקות בתקן הישראלי למוצרי מזון מוכנים 2202
בתקן הישן עמדה ספירת החיידקים הכללית המאושרת בירקות חתוכים על 100,000 CFU
בשעה שהפיכתם לסלט גררה דרישה לספירה כללית של רק 1000.0 CFU
וועדת התקינה קיבלה הצעה זאת וכן התאמה של ספירת העובשים יחד עם הוספה של דרישות לאיתור
חיידקים פתוגנים , טיוטא להערות הציבור הופצה לאחרונה
ברוח זאת של הוצאת ספירות חיידקים מיותרות שאינן תורמות דבר לבריאות הציבור יחד עם הוספת
תקנים לחיידקים פתוגניים אנו מתכוונים להגיש בקשה לשיני התקן הישראלי למיצי פירות ת"י 52
נשמח לשמוע הצעות נוספות
תנחשו איזה גוף התנגד לשינוי - ניחשתם נכון


סימון ביצים – עדכון
כמה פעמים נתקלתם בשאלה : למה צריך להתייחס כשמוכרים ביצים
מניסיוננו סבורים מנהלי חנויות רבים כי במידה והם מאחסנים את הביצים במקרר
כפי שנהוג במרכולים וחנויות רבות כיום, הרי שמותר להם למכור לפי התאריך השני
הנחה שגויה כמובן
נשאלת אבל השאלה מדוע "שמים מכשול בפני עיוור" ולא נותנים פשוט תאריך אחד לשיווק
הקונים, שהם אני ואתה וכול אחד, יחליטו גם ככה בעצמם עד מתי להשתמש בביצים ואיך
פנינו בנושא לשירות המזון אך שם מתעקשים לשמור על הסימון המבלבל
וטוענים שאין כול בעיה אבל אנו נוכחים אחרת יום יום בביקורות שטח
אבל למה לבלבל את הדעות בעובדות ומספרים
ואנחנו עוד לא מדברים על אי סימון ביצים מיבוא כפי שנטען בתביעה ייצוגית מהחודש הקודם


נהלים ותקנות חדשות
שירות המזון פרסם הנחיות חדשות לנהלי תפעול אטליזים שתוקפן מהראשון לדצמבר 2011
ההנחיות לא פורסמו באתר המשרד ולא הובאו לידיעת הרופאים הווטרינרים העוסקים בתחום
עיון מעמיק בתקנות מראה כי הקשר בינן לבין הקורה בשטח רופף ביותר דבר המעלה את החשש
שישומן יתקל בקשיים רבים
אחת מנקודות התורפה, כפי שאנו רואים זאת, בהנחיות החדשות הינה העובדה כי הכשרת הקצבים
נדחית בחמש שנים ובנוף לכך לא פורסמו הנחיות לגבי תוכנית הלימודים שלהם
יש לקוות כי הפתיחות הרצון הטוב המופגים לאחרונה על ידי שירות המזון יביאו לכך שגם מכשלה זאת תתוקן
מכאן אני מבקשים משירות המזון להמשיך בפעילות המבורכת של עדכון התקנות והחוקים
ובמקביל לפרסם אותן לכול הציבור בישראל – אם האמריקאים והאירופאים יכול גם אנחנו יכולים


שרשרת המזון – דיאוקסין
חברה בהולנד ייצרה ביצים מפוסטרות מביצים שנקנו בין היתר מגרמניה
מסתבר שהביצים חשודות בכך שהיו מזוהמות בדיאוקסין – רעל סביבתי מסוכן ביותר
הביצים המפוסטרות נמכרו לחברה בבריטניה שייצרה מהן עוגות וככה הגיע הדיאוקסין
וככה הגיע הדיאוקסין מגרמניה לבתים באנגליה
מכאן אנו למדים שוב שפתיחת גבולות היא לא תמיד טובה, שביצים מפוסטרות עלולות להיות מסוכנות
ושבכלל כדאי לבדוק כול דבר בעשר עיניים
למאמר מפורט ראו"http://www.food.gov.uk/news/newsarchive/2011/jan/dioxinupdate2"


מוצרים מזוהמים במלמין – עדכון
חשבתם שנפטרנו מהמלמין ? אז חשבתם
מסתבר שהסיפור טרם נגמר ומספר רשויות בטיחות מזון בעולם פתחו כבר
אתרים מיוחדים בהן ניתן להתעדכן על המצב
כפי שעולה מהאתר של רשות המזון הבריטית המצב הרבה יותר עמוק ומסובך ממה
שהיה נראה בתחילה
אתר המלמין של רשות המזון הבריטית
ואצלנו : בדיקה מהירה מוכיחה שוב שאצלנו אין בעיית מלמין !!!
או אולי כן ?!

פולס – נט וסלמונלה
לאמריקאים יש מערכת הנקראת פולס – נט אליה מחוברים
גורמים שונים במערכת הפיקוח על המזון בארה"ב ברמה הפדראלית
וברמה המקומית
בתקופה שבין 1 למאי עד 31 לאוגוסט 2010 נצפתה במערכת רמה חריגה
של הודעות על מקרים של סלמונלה אנטריטידיס בעלות פרופיל זהה ב
Pulsed Gel Electrophoresis = PGEF
כמות זאת הובילה לחקירת מה שהולך ומתברר כהרעלה מגדולות ביותר
של סלמונלה הקשורה רובה ככולה לחוות גידול עופות לביצים באיווה
נכון להיום נספרו כבר 1469 מקרים מכול רחבי ארה"ב
מידע על ההתפרצות כמו גם מידע על שיטת העבודה של הרשת
ניתן למצוא בכתובת
התפרצות סלמונלה בבני אדם
חשוב לזכור כי גם אם אצלנו "נדמה" שאין התפרצויות הרי שלדעתי ניתן
לייחס זאת לרמה נמוכה של מעקב ודיווח ולא להיותנו "אי בודד" בים
של חיידקים – ההיפך הוא כנראה הנכון


אין גבול לחוצפה
שלטונות סין תפסו כ – 64 טון של מוצרי חלב גולמיים ועוד כ – 12 טון
של מוצרים מוגמרים שהיו מזוהמים במלמין בכמויות של
עד פי 559 מעל למותר
מלמין הינו חומר המשמש בעיקר בתעשיות הבנייה, הדשן והעץ ומבחינות
מסוימות יכול לתת תוצאות מוטעות בבדיקות בטיחות מזון שטחיות
אבל בכמויות חריגות עלול החומר לגרום לכשל כליות בלתי הפיך
לפני כשנתיים התחוללה הרעלת מזון המונית ממוצרי חלב מזוהמים במלמין
במהלכה חלו כ 294,000 ילדים וכ- 6 מתו
כחלק מהפעולות שננקטו בעיתו הוצאו אפילו מספר אנשים להורג אבל
כנראה שאין גבול לחוצפה

תקנות רוכלות חדשות
משרד הבריאות פרסם תקנות חדשות לרוכלות מזון
הרופאים העירונים ורופאים פרטיים לא עודכנו בנדון
נקודה מעניינת בתקנות הינה העובדה כי הן מצביעות על כך
כי עדכונים ואישורים יהיו זמינים באתר המשרד
כיום אבל זמינות שם רק התקנות הישנות
נשתדל להביא לכם את החדשות בהקדם

עוד על קמפילובקטר
בסמיכות מדהימה ומקרית לחלוטין לפרסום מאמרנו על קמפילובקטר
התפרסמו בעיתון הארץ שתי ידיעות על מחקרים בנושא שנערכו בנהריה ובירושלים
העובדה המעניינת ביותר הינה עובדת ההתעלמות של הגורמים המפקחים
במשרד החקלאות מהידע שנאסף בעבודה שלי והוצג כבר בשנת 2007
או שאולי ההתעלמות אינה כל כך מפתיעה
את הכתבות ניתן לקרוא בכתובת :
קמפילובקטר בישראל


רעלים מסוכנים במשקאות קלים
האגודה לכימיה הבריטית פרסמה לאחרונה מאמר מעורר דאגה
על פי מחקר שנעשה ברחבי בריטניה עלולים משקאות קלים שונים
להכיל חומר רעיל בשם אנטימון בכמויות העולות על המותר למי ברז
על פי התקן האירופי – החשד הינו כי חומר זה דולף למשקאות מהאריזות עצמן .
כול המשקאות שנבדקו מיוצרים בבריטניה אך ניתן למצאן בכול רחבי היבשת
מכיוון של צוינו שמות אל ניתן לדעת האם גם אצלנו קיימת בעיה זאת אך די
אם נציין כי באחד המקרים נמצאו רמות הגבוהות פי 800 מהמותר למי שתייה
וכי גם לישראל מיובאים מיצי פירות ואחרים מיוצרים כאן
את הכתבה המלאה ניתן למצוא בכתובת
Antimoy in Fruit Drinks


על העלויות של הרעלות מזון
מחקר חדש שפורסם לאחרונה בארה"ב בדק באופן יסודי לראשונה מזה למעלה מ11 שנים
את עלותן של הרעלות מזון למשק האמריקאי
המחקר שנערך על ידי פרופ' שארפ מאוניברסיטת ג'ורגטאון הינו מחקר יסודי המביא בחשבון
גם את הנזקים הישירים לנפגעים מהרעלות המזון וגם את הנזקים העקיפים למערכות הבריאות
והרווחה של המדינה כמו גם לכול אותם גופים המטפלים בנושא ברמה הפדראלית ובמדינות
פרופ' שארפ שהיה הכלכלן של שירות המזון והתרופות האמריקאי מעריך את הנזק לכלכלת ארה"ב
בסכום הפנטסטי של 152 מיליארד דולר לשנה
יש להניח כי המספרים אצלנו דומים בכול הנוגע לנתוני הבסיס וצריך רק לשכפלם להיקפים המקומיים
נתונים אלו משמשים בארה,ב ככלי לגורמים הפוליטיים בכול הנוגע למימון מערכת הבקרה על בטיחות מזון
אצלנו היו נתונים אלו יכולים לשמש את כול מי שעדיין מפקפק בצורך בהקמת רשות מרכזית לבטיחות מזון
כמו גם לכול מי שאינו מבין את התועלת הכרוכה בבטיחות מזון
את המאמר המלא ניתן למצוא בכתובת : על עלויות של הרעלות מזון


קמפילובקטר בעופות בעמדות מכירה בישראל
במסגרת הסימפוזיון השנתי של בית הספר לווטרינריה הוצגה העבודה
העבודה נערכה בין 2006 ל - 2007 ומגלה נתונים חדשים ומטרידים על החיידק
ונפיצותו בישראל יחד עם ההזנחה בטיפול בו
את המאמר המלא ניתן לקרוא באתרנו


מה עושים כשהמצב לא טוב
חקירה פלילית יחד עם חקירה של רשות המזון במשרד החקלאות האמריקאי
העלתה כי חברה מקליפורניה ייצרה מוצרי בשר בניגוד לכללי ההיגיינה שקבעה לעצמה
לאור כך ביצעה החברה החזרה של מוצרי מזון המגיע נכון לעכשיו – שבת 13 לפברואר
לכמות בלתי תיאמן של למעלה מ 2.5 מליון קילו של מוצרים
מידע נוסף על האירוע ניתן למצוא באתר האמריקאי בכתובת
ההודעה הרשמית של משרד החקלאות


תת שר לעינייני בטיחות מזון
הנשיא אובמה ושר החקלאות שלו הודיעו על כוונתם למנות את דר' אליזבט הגן
לתת שר לענייני בטיחות מזון , משונים האמריקאים האלה
מידע מעמיק ניתן למצוא באתר משרד החקלאות האמריקאי
ההודעה הרשמית של משרד החקלאות


סלמונלה בנקניק והחזרת ענק
שלטונות הבריאות של ארה"ב הכריזו על החזרת ענק של כ – 544,000 ק"ג של נקניקים
ההחזרה מתבצעת עקב הרעלת מזון המונית הכוללת עד עתה 184 מקרים ו 35 אשפוזים
ב 38 מדינות . נכון לעכשיו לא מדווח על מקרי מוות בהתפרצות המונית זאת
החיידק המעורב סלמונלה אנטריקה (אין פירוט של סרוטייפ) יכול כנראה לשהות זמן רב
גם בנקניקי סלאמי מיובשים (כידוע בארה"ב סלאמי הינו נקניק מותסס)


סלמונלה בחסה
חסה קצוצה הינה ככול הנראה הסיבה להתפרצות של סלמונלה מסוג
Sallminella Typhimorium , Serotyp enteric
המחלה פגעה בכ – 124 איש במערב ארה,ב ועוד 12 בקנדה
רוב הנפגעים אכלו במסעדות מזון מהיר אבל לא בהכרח ברשתות


קנדה משקיעה כסף
בעקבות הרעלות המזון הגדולות שהתרחשו בקנדה בשנה האחרונה
החליטה ממשלה הקנדית להשקיע סכום של 75 מליון דולרים קנדים בשיפור מערכת הפיקוח על המזון במדינה , הכסף מיועד להגדלת כוח האדם
והקמת רשת מעקב ארצית
הלוואי עלינו

ליסטריה - לשבור קצת מיתוסים
כתבה חדשה בנדון ניתן למצוא במדור המאמרים שלנו ליסטריה



 
עיצוב:מיכל שיין